قابلیت انتقال سوابق بیمهای بین صندوق روستاییان و تامین اجتماعی
به گزارش کارگزین خبرhttps://apahkam.ir – مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان گفت: در استان خوزستان بیش از ۱۰۳ هزار نفر عضو صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند و بیش از ۸ هزار نفر مستمری بگیر داریم.
حسین سلاسل در نشست خبری که در نمایشگاه هفته دولت در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال ۱۳۸۴ در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی که عدالت اجتماعی را حق عمومی شهروندان میداند، تشکیل شد و بیش از ۱۷ سال از تشکیل آن میگذرد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان یکی از سه صندوق برتر کشور است که زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی محسوب میشود.
سلاسل تصریح کرد: روستاییان و عشایر، مولدان کشور هستند که به آنها اهمیتی داده نمیشد اما تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در سال ۸۴ آنها را وارد بازار کار کرد و این خدمت بی منتی است که دولت برای کشاورزان، روستاییان و عشایر انجام داد و وظیفه دولت است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان تصریح کرد: بیش از ۳۲۳ هزار نفر در استان فاقد هرگونه پوشش بیمهای هستند. تقریبا طبق برآوردی که انجام شده است، ۱۷.۸ درصد از جامعه هدف ما دارای بیمه و بیش از ۷۳ درصد فاقد هرگونه بیمه تامین اجتماعی هستند و این یک فاجعه بسیار بزرگ و اتفاق ناخوشایند برای استانی است که در صنعت، معدن و کشاورزی حرف اول را میزند.
وی عنوان کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان یک صندوق دولتی است که در این صندوق دولت به عنوان کارفرما ۷۰ درصد از حق بیمه را پرداخت میکند؛ یعنی متقاضیان بیمه تنها ۳۰ درصد حق بیمه را پرداخت خواهند کرد.
سلاسل افزود: سن عضویت در صندوق ۱۸ تا ۵۰ سال است و حق عضویت در صندوق مبلغ ناچیزی است.در این زمینه ۷۰ درصد آن را دولت پرداخت میکند. یعنی اگر متقاضیان عضویت صندوق، ۵۰ هزار تومان پرداخت کنند ۱۰۰ هزار تومان هم دولت پرداخت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در ابتدای تاسیس صندوق، این صندوق ویژه روستاییان، کشاورزان و عشایر بوده است اما به مرور زمان در سالهای متوالی و با انعقاد ۲۱ تفاهمنامه کشوری، توانسته است جمعی دیگر از مردم را عضو صندوق کند. رانندگان حمل و نقل، زنان سرپرست خانوار، شاغلین و کارگران فصلی، زنان خانهدار، اعضاء تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و خیلی از دستگاههایی که در جامعه فاقد هرگونه بیمه هستند، میتوانند در صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر عضو شوند.
عضویت بیش از ۱۰۳ هزار نفر در صندوق بیمه اجتماعی خوزستان
سلاسل اظهار کرد: در استان خوزستان بیش از ۱۰۳ هزار نفر عضو صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند و بیش از ۸ هزار نفر مستمری بگیر داریم.
وی با اشاره به چهار خدمت بزرگ که توسط صندوق در حال ارائه است، گفت: یکی این است که متقاضیان بعد با عضویت و پرداخت ۱۵ تا ۲۰ سال حق بیمه، در سن ۶۵ سالگی میتوانند به عنوان مستمری بگیر صندوق قرار بگیرند و مادام العمر از خدمات صندوق استفاده کنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان عنوان کرد: در صورتی که متقاضی در حین بیمهپردازی فوت کند، بازماندگان آنها مستمری بگیر صندوق بیمه میشوند و اگر در حین بیمهپردازی از کارافتاده شود، متقاضی از مستمری بازماندگی برخوردار خواهد شد.
سلاسل ادامه داد: یک خدمت دیگری که در صندوق وجود دارد و متقاضیان از وجود آن بی خبر هستند این است که چون سن دریافت حق بیمه از ۱۸ تا ۵۰ سال است، سوابق بیمهای آنها قابل نقل و انتقال به صندوقهای مشترک است. مثلا زمانی که متقاضی ۴ یا ۵ سال حق بیمه پرداخت کرده و سابقه برای وی ایجاد شده است، میتواند آن را به تامین اجتماعی انتقال دهند و با توجه به اینکه حق بیمه تامین اجتماعی بالا است سوابق قابل نقل و انتقال است.
وی افزود: اگر کسی از ۱۸ سالگی به بعد حق بیمه پرداخت کرده باشد و در جایی مشغول به کار شود، در آن صورت انتقال سوابق حق بیمه، اجباری است و باید آن را به تامین اجتماعی انتقال دهد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان در خصوص سیل سال ۹۸ تصریح کرد: ما دو صندوق داریم .یکی صندوق بیمه حمایتی کشاورزان و دیگری صندوق بازنشستگی است. در سیل ۹۸ نیز اتفاقات بسیار خوبی رخ داد و دولت هم بسیار کمک کرد و در استان حضور پیدا کرد و خدماتی خوبی از جمله انعقاد تفاهمنامه ارایه شد و همچنین بیش از ۴۰ هزار نفر از سیلزدگان را عضو این صندوق کرد.
سلاسل عنوان کرد: در سراسر استان بیش از ۶۰ کارگزار وجود دارد و متقاضیان در هر نقطهای از استان خوزستان باشند، میتوانند عضو صندوق بیمه شوند. همچنین ما به برکت هفته دولت جاری یک کارگزاری در شهرستان هویزه و یک کارگزاری در رامشیر تاسیس کردیم. اعتقاد ما بر این است که جهت خدمت به مردم باید تسهیلگری کرده و برای متقاضیان دسترسی آسان ایجاد کنیم. همچین آمادگی کامل داریم که در هر نقطهای از استان که ظرفیت داشته باشد، کارگزاری تاسیس کنیم.
وی افزود: جامعه هدف ما در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر است و متقاضیان شامل کشاورزان و روستاییان در این شهرها همه میتوانند عضو صندوق شوند. بیمه سلامت که در گذشته زیر مجموعه وزارت تعاون بوده، در حال حاضر به وزارت بهداشت انتقال پیدا کرده است. صندوق تنها بیمه سلامت روستاییان را پوشش میدهد و فاقد پوشش بیمه سلامت برای سایر متقاضیان است و امیدواریم بتوانم بیمه تکمیلی را برای متقاضیان بازنشسته نیز انجام دهیم
نظرات + سوالات خودتان را ارسال کنید
تبلیغات متنی