افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان جزییات

افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان جزییات

افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان جزییات
 افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان   در قانون رتبه‌بندی معلمان، شرایط تنزل رتبه تعیین شده است؛ همچنین به گفته عضو کمیسیون آموزش مجلس میانگین افزایش حقوق با اجرای رتبه‌بندی در سال ۱۴۰۱، ۳ میلیون تومان است. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، رتبه‌بندی معلمان به تایید شورای نگهبان رسید و محمدباقر قالیباف رییس […]

 افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان

 

افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان جزییات
افزایش حقوق ۳ میلیونی برای معلمان جزییات

در قانون رتبه‌بندی معلمان، شرایط تنزل رتبه تعیین شده است؛ همچنین به گفته عضو کمیسیون آموزش مجلس میانگین افزایش حقوق با اجرای رتبه‌بندی در سال ۱۴۰۱، ۳ میلیون تومان است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، رتبه‌بندی معلمان به تایید شورای نگهبان رسید و محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای قانون رتبه‌بندی معلمان را برای اجرا به دولت ابلاغ کرد.

وزارت آموزش و پرورش موظف است طی مدت یک ماه، آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان را تدوین کند و هر زمان که احکام معلمان صادر شود مبنای محاسبه رتبه‌بندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ خواهد بود.
مشکلی در تأمین بودجه وجود ندارد

به گفته محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش مجلس، رتبه‌بندی معلمان ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد که ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سال ۱۴۰۱ و برای مابه‌التفاوت سال ۱۴۰۰، ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق مصوب شد و هیچ مشکلی در تأمین بودجه وجود ندارد.

به گفته او در قانون بودجه ۱۴۰۱ حداقل دریافتی حقوق بگیران ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است، میانگین دریافتی معلمان در رتبه‌بندی برای پایین‌ترین رتبه یک میلیون و ۵۶۰ هزار تومان و برای بالاترین رتبه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است بنابراین کف حقوق معلمان ۷ میلیون و ۶۰ هزار تومان خواهد بود.

همچنین میانگین دریافتی معلمان درسال ۱۴۰۰، ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و میانگین رتبه‌بندی درسال ۱۴۰۱، ۳ میلیون تومان خواهد بود.

منظور از رتبه سطحی از دانش، توانایی‌ها، مهارت‌ها و تجربیات و شایستگی‌ها و عملکردهای فردی و شغلی معلمان است که برمبنای نتایج ناشی از فرایند ارزشیابی تعیین می‌شود.

معلمان بر اساس شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای و تجربه خود در رتبه‌های پنج‌گانه به ترتیب آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار می‌گیرند.

کسب رتبه‌های بالاتر مستلزم حداقل ۵ سال خدمت در هر یک از رتبه‌ها و کسب شرایط لازم تعیین شده در آیین‌نامه اجرایی خواهد بود.

دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی، مناطق محروم و مرزی و عشایری به ازای هر سال خدمت تمام وقت در این مناطق سه ماه کاهش می‌یابد.

دوره خدمت در هر رتبه برای نخبگان موضوع سند راهبردی کشور در امور نخبگان مصوب ۱۱ مهر ۹۱ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفا برای یک بار حداقل سه سال است.

حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال است.

فوق العاده رتبه‌بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می‌شود که برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل ۴۵ درصد، مربی معلم حداقل ۵۵ درصد، استادیار معلم حداقل ۶۵ درصد، دانشیار معلم حداقل ۷۵ درصد و استاد معلم حداقل ۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل، شاغل و فوق العاده شغل است.

برای اجرای صحیح نظام رتبه‌بندی هیئت‌های ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای تشکیل می‌شود.
ارزیابی ۳ ساله معلمان

معلمانی که امتیازات لازم برای ارتقا به یکی از رتبه‌های این قانون را کسب کرده‌اند هر سه سال مجدد مورد ارزیابی قرار می‌گیرند چنانچه در ارزیابی مجدد امتیاز لازم را برای حفظ رتبه خود کسب نکنند با توجه به امتیاز بندی کسب شده به رتبه‌های پایین‌تر تنزل می‌یابند.

دوبار تنزل رتبه موجب خروج از رسته آموزشی و فرهنگی می‌شود.

به گفته وحیدی، رتبه‌بندی در معلمان یک ضرورت است با رتبه‌بندی اتفاق بزرگی در آموزش و پرورش ایران شروع می‌شود و شاید پایه گذار اساسی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش ایران تلقی شود.

همچنین شروع اجرای آن همزمان با صدور احکام از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ است و بابت اجرای رتبه‌بندی چیزی به نام دیون نخواهیم داشت بلکه مابه‌التفاوت پرداخت ۱۴۰۰ در لایحه بودجه ۱۴۰۱ دیده شده است.

آیا از مطلب بالا راضی هستید؟

نظرات + سوالات خودتان را ارسال کنید

پشتیبانی سایت