اخبار آموزش و پرورشاخبارفرهنگیانپربازدید امور اداریخبر فرهنگیانخبروزارت آموزش و پرورشصدای معلمصفحه نخست

بخش خصوصی به شبکه شاد وارد شد+ جزئیات همکاری

بخش خصوصی به شبکه شاد وارد شد+ جزئیات همکاری

 

دستورالعمل همکاری موسسات خصوصی در شبکه شاد تدوین شد و بر این اساس خدمات افزوده ارائه شده در شبکه شاد برای دانش‌آموزان رایگان نخواهد بود.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در دستورالعملی نحوه مشارکت بخش خصوصی در سامانه شاد را اعلام کرد و در این زمینه خطاب به استان‌ها ذکر شده است: مقتضی است حداکثر بهره‌گیری از مشارکت بخش خصوصی برای تقویت افزوده‌های شاد انجام شود تا از این طریق موجبات استفاده هر چه بیشتر و گسترده‌تر نظام تعلیم و تربیت و دانش‌آموزان از این سامانه فراهم آید. مسئولیت نظارت دقیق بر روی این دستورالعمل بر عهده مدیر کل آموزش و پرورش استان است.

در دستورالعمل نحوه مشارکت در سامانه شاد آمده است: در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور و اهمیت استفاده از استعدادها و فرصت‌ها جهت ارتقای قابلیت‌های نرم افزاری سامانه شاد و همچنین غنی سازی محتوای آموزشی، پرورشی و پژوهشی موجود در این سامانه و به استناد سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، قانون برنامه ششم توسعه و قانون تأسیس و اداره

مدارس و مراکز غیردولتی همکاری وزارت آموزش و پرورش با بخش خصوصی در بستر شاد در ضروری است از سوی دیگر تعیین چارچوب و حدود این فعالیت‌ها سبب می‌شود تا ضمن بهره‌برداری از مزایای این همکاری، از بروز آسیب‌های احتمالی آن پیشگیری شود. از این رو مقررات فعالیت بخش خصوصی در سامانه شاد به شرح ذیل خواهد بود:

فصل یک.تعاریف

آموزش تعاملی و کانال‌های آموزشی برای مدارس رایگان یا با تخیف ویژه

ماده یک. خدمات پایه سامانه شاد، به آن دسته از خدمات آموزشی سامانه اطلاق می‌شود که به صورت عمومی مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند این خدمات شامل آموزش تعاملی، تدریس استاندارد دروس مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، کانالهای متعدد آموزشی، پرورشی و اطلاع‌رسانی و شاد نما برای تمام کاربرانی که در شاد احراز هویت شده‌اند یا خواهند شد اطلاق می‌شود. این خدمات برای مدارس دولتی و غیردولتی یکسان، رایگان یا مشمول تخفیف ویژه خواهد بود.

خدمات آموزشی و پرورشی اهدای بخش خصوصی و سازمان‌های دولتی در زمره خدمات پایه محسوب می‌شوند اما در سامانه شاد هیچ تبلیغی برای ارائه دهنده خدمات پایه صورت نمی‌پذیرد.

ماده ۲٫خدمات آموزشی افزوده سامانه شاد، آن دسته از خدمات سامانه هستند که مطابق مقررات مربوطه به مجموعه خدمات پایه اضافه یا جایگزین شده یا بشوند (مطابق با مقررات و سیاست‌های مرتبط با آئین نامه ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی مصوبه جلسه ۸۲۸ شورای عالی آموزش و پرورش).

کدام بخش‌ها می‌توانند با شبکه شاد همراهی کنند؟

ماده ۳٫ مشارکت‌کنندگان شامل تمام شرکت‌ها، مدارس و مراکز غیردولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که بر اساس قوانین و مقررات و این دستورالعمل ظرفیت همکاری با برنامه شاد را دارن

فصل ۲٫ مقررات عمومی

خدمات پایه شاد برای تمام دانش‌آموزان رایگان است

ماده ۴٫استفاده از خدمات پایه سامانه شاد برای تمام دانش‌آموزان اعم از دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیر دولتی به صورت یکسان، همگانی و رایگان صورت می‌پذیرد.

ماده ۵٫ سامانه شاد بستر رسمی آموزش مجازی در وزارت آموزش و پرورش است و به کارگیری هر گونه نرم افزار برای آموزش و پرورش رسمی در فضای مجازی صرفاً در صورت اتصال به سامانه شاد مجاز خواهد بود.

استفاده از خدمات افزوده شاد رایگان نیست

ماده ۶٫ ترافیک مصرفی در هنگام استفاده از خدمات افزوده سامانده شاد، رایگان یا مشمول تخفیف ویژه نخواهد بود.

مدارس دولتی حق اجبار و دریافت وجه برای خدمات افزوده ندارد

ماده ۷٫ در مدارس دولتی دانش‌آموزان به شکل انفرادی یا گروهی می‌توانند از خدمات افزوده در شاد استفاده کنند. مدارس دولتی حق اجبار به استفاده یا دریافت وجه جهت استفاده از خدمات افزوده دانش‌آموزان را ندارند.

فصل ۳٫ ساماندهی سامانه‌های مدارس غیر دولتی و خاص ( تمام مدارسی که به هر دلیل طبق مقررات از دانش‌آموزان شهریه کامل یا بخشی از شهریه را دریافت می‌کنند).

مدارس غیر دولتی و خاص می‌توانند با بخش خصوصی همکاری کنند

ماده ۸٫ مدارس غیر دولتی و مدارس خاص می‌توانند بر اساس سیاست‌های آموزشی، پرورشی و پژوهشی وزارت آموزش و پرورش و قوانین و مقررات مربوط به خود و این دستورالعمل نسبت به همکاری با بخش خصوصی اقدام کنند.

ماده ۹٫ سامانه‌های آموزش مجازی تمام مدارس غیر دولتی و مدارس خاص باید در قالب PWA(progressive web App) و مطابق پروتکل فنی و ملاحظات مربوط به سامانه شاد اتصال یابند.

تبصره یک. پروتکل فنی ارتباط سامانه‌های آموزش مجازی مدارس غیر دولتی و مدارس خاص با سامانه شاد هر سال از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام می‌شود.

تبصره دو. ارسال اطلاعات سامانه‌های آموزش مجازی مدارس غیر دولتی و مدارس خاص به سامانه شاد، مطابق پروتکل فنی اعلامی صورت می‌پذیرد.

فصل ۴٫ سیاستگذاری اجرایی

ماده ۱۰٫ کمیته‌ای با ترکیب ذیل، به ریاست مشاور وزیر و مسئول برنامه شاد نسبت به سیاست‌گذاری اجرایی در مورد همکاری بخش خصوصی با برنامه شاد اقدام می‌کند و نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل را برعهده دارد.

مدیر فنی برنامه شاد (دبیرخانه)

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات

ماینده معاونت آموزش ابتدایی

نماینده معاونت آموزش متوسطه

نماینده معاونت پرورشی و فرهنگی

نماینده معاونت تربیت بدنی و سلامت

نماینده معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع

نماینده سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی

نماینده مرکز حراست

نماینده معاونت حقوقی

دونفر از صاحب‌نظرهای بخش خصوصی به پیشنهاد دبیرخانه و ابلاغ وزیر یا مشاوره وی در شبکه آموزشی دانش آموز

نماینده سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی

تبصره ۱٫ در استان‌ها کمیته‌ای متناظر و زیر نظر مدیر کل و دبیری رئیس اداره فناوری اطلاعات تشکیل می‌شود. این کمیته وظیفه دارد تا تقاضاهای استانی را ساماندهی و در مورد آنها تصمیم‌گیری کند.

تبصره ۲٫ جلسات کمیته با حضور اکثریت اعضا رسمیت یافته و مصوبات آن لازم‌الاجرا خواهد بود.

تبصره ۳٫ در صورت ارتباط دستور جلسه با سایر واحدها و معاونت‌ها، حسب مورد از آنها یامدعوان دیگر مرتبط دعوت به عمل می‌آید.

همکاری بخش خصوصی برای تولید محتوای آموزشی و بازی و سرگرمی

ماده ۱۱٫ زمینه‌های کلی همکاری مشارکت کنندگان با سامانه شاد عبارتند از: ابزارهای آموزشی و سنجشی نظیرlms ، پخش زنده، آزمون ساز، محتواساز و…

تولید محتوای آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی

ازی و سرگرمی

سایر موارد به تشخیص کمیته سیاستگذاری

ماده ۱۲٫ تمام درخواست‌های همکاری و ارائه خدمت، مصوب کمیته موضوع ماده (۱۰) صرفاً از طریق فراخوان‌های محدود یا عمومی ارائه می‌شود. مدیریت برنامه شاد، درخواست همکاری مشارکت کنندگان را به سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات، مرکز حراست، معاونت حقوقی و حسب مورد شرکت ارتباطات سیار ارسال می‌کند.

واحدهای مذکور موظفند مطابق بندهای ذیل در مدت زمان تعیین شده اظهار نظر کتبی خود را اعلام دارند:

صلاحیت و روایی نرم افزاری و زیرساختی خدمات ارائه شده توسط مشارکت کنندگان به وسیله کارگروهی متشکل از نمایندگان شرکت ارتباطات سیار، مرکز فناوری اطلاعات آموزش و پرورش و مدیریت برنامه شاد بررسی می‌شود این کارگروه موظف است تا ۵ روز کاری پس از دریافت تقاضا نسبت به تایید یا رد صلاحیت اقدام کند.

جزوه کتاب سوالات استخدام آموزش وپرورش
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید