بجای نمک از چه استفاده کنیم؟ ترخون خشک | توضیحات کامل درباره جایگزین نمک بخوانید
ترخون خشک را نرم بسایید و جای نمک در غذا بریزید !🌿
با این کار هم طعم نمک را احساس میکنید، هم فشارخون را تنظیم میکند و هم چاقی ایجاد شده در اثر تجمع آب در بافتهای بدن را بر طرف میسازد
مضرات استفاده نمک
فشار خون بالا یا فشار خون بالا معمولاً با رژیم غذایی نامناسب و سرشار از نمک رخ می دهد.
✔ حمله قلبی
✔ سکته مغزی و سایر بیماریهای قلبی و عروقی
✔ نارسایی کلیه
✔ اختلال در نعوظ
✔ سرطان معده
✔ سنگ کلیه
طور کلی اگر بیماری کلیوی، بیماری قلبی، بیماری کبد یا فشار خون بالا دارید، نباید بدون مشورت پزشک از مکمل های نمک حاوی کلرید پتاسیم استفاده کنید. در اینجا مواردی وجود دارد که باید در مورد دو محبوب ترین جایگزین نمک بدانید.
۱٫ MSG یا مونوسدیم گلوتامات – نصف قاشق چای خوری نمک حدود ۱۱۵۰ میلیگرم سدیم دارد اما نصف قاشق چای خوری MSG حدود ۳۲۰ میلی گرم سدیم دارد.
برای کاهش خطر علائم مرتبط با MSG، سعی کنید مقدار کمی کربوهیدرات و پروتئین مصرف کنید، گاهی اوقات با یک وعده غذایی.
۲٫ نمک های پتاسیم – نمک های پتاسیم آنهایی هستند که از کلرید پتاسیم ساخته می شوند و شامل جایگزین های نمک محبوب ساخته شده توسط شرکت های بزرگ می شوند. کلرید پتاسیم به نمک KCl یا نمک پتاسیم نیز معروف است و درست مانند نمک معمولی در آب حل می شود – همچنین طعم شوری دارد.
شما نباید از دو جایگزین برای کلرید پتاسیم و MSG با هم استفاده کنید زیرا این باعث می شود رژیم غذایی شما بیش از حد سدیم و کلرید داشته باشد که مدیریت آن برای بدن شما چالش برانگیز است.
نحوه استفاده
در بسیاری از موارد می توانید مانند نمک معمولی از جایگزین نمک مورد علاقه خود استفاده کنید. به این معنی که هنگام پخت و پز از میوه های خشک و ادویه جات استفاده کنید و سرکه و آب لیموی تازه را به همان شکلی که مطابق با ذائقه شماست به غذا اضافه کنید. در اینجا چند پیشنهاد در مورد چگونگی ظاهر یا گرفتن وقت نمک وجود دارد.
✅ چاشنی بدون نمک را روی ذرت برشته، نخود برشته یا آجیل بو داده بپاشید تا یک میان وعده سالم درست کنید.
✅ هنگام آشپزی به جای نمک از مقداری بیکینگ پودر بدون سدیم استفاده کنید.
✅ با استفاده از روغن زیتون، آب لیمو یا پرتقال، سیر خرد شده، عسل خام، سرکههای طعمدار و گیاهان سس سالاد و ماریناد تازه تهیه کنید.
✅ با استفاده از مخلوط ادویه یا گیاهان خشک شده، ادویه خانگی ترکیبی و بدون نمک مخصوص خود را در خانه درست کنید.
برای یک ترکیب همه منظوره، ریحان، جعفری، مرزه، آویشن، پودر پیاز، فلفل سیاه، فلفل قرمز و مریم گلی را مخلوط کنید. برای درست کردن ادویه های مکزیکی بدون نمک، فلفل کاین و زیره را اضافه کنید همچنین برای ادویه های آسیایی، زنجبیل، فلفل قرمز و پنج ادویه چینی اضافه کنید.
کلام آخر
جایگزینهای نمک میتوانند گیاهان، ادویهها یا طعمدهندههایی باشند که بهطور منظم برای کاهش مصرف سدیم به جای نمک خوراکی استفاده میشوند.
برخی از بهترین جایگزین های نمک عبارتند از لیمو، آب لیمو، سرکه، و انواع گیاهان و ادویه ها، عصاره ها و غذاهای تخمیر شده.
افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی و کلیوی باید توجه ویژه ای به کاهش مصرف نمک داشته باشند. برخی از این افراد به جای سدیم از گزینه های دیگری مانند MSG و محصولات حاوی کلرید پتاسیم استفاده می کنند، اما باید در نظر داشته باشید که این جایگزین ها در صورت مصرف زیاد همیشه بی خطر نیستند.
به اکثر بزرگسالان توصیه می شود که روزانه تا ۲۳۰۰ میلی گرم یا حدود یک قاشق چای خوری نمک یا سدیم مصرف کنند. با کاهش مصرف نمک خوراکی، غذاهای بسته بندی شده، غذاهای منجمد، فست فود، کنسروها و غذاهای رستورانی از رژیم غذایی خود، می توانید به خوبی در محدود نگه داشتن نمک مصرفی خود عملکرد خوبی داشته باشید.
نظرات + سوالات خودتان را ارسال کنید
تبلیغات متنی